IO-Linkin hyödyt | Murrelektronik
Murrelektronikin IO-Link

IO-Link helpottaa asennusta

Tuotantoprosessit ovat entistä nopeampia ja joustavampia ja tämän seurauksena myös entistä kannattavampia. Nykyaikaiset koneet ja laitteistot keräävät paljon tietoa tuotantoprosessin aikana. IO-Link-laitteiden integrointi helpottaa tietojen keräystä ja käsittelyä ja luo samalla läpinäkyvyyttä aina anturi-/toimilaitetasolta pilveen asti. Murrelektronik on asiantuntijasi integroitaessa IO-Link-laitteita järjestelmään.

Wolfgang Wiedemann, sovellus- ja myyntitukipäällikkö

IO-Link-tiedonsiirtostandardi tekee koneista entistä tehokkaampia, joustavampia ja taloudellisempia. Murrelektronik luo tiedonsiirrossa tarvittavan infrastruktuurin.

Wolfgang Wiedemann, IO-Link-asiantuntija

Miksi IO-Link?

IO-Link lyhentää käyttöönottoaikaa

Älykkäiden anturien ja toimilaitteiden määritystiedot tulevat suoraan ohjausjärjestelmästä. Niitä ei tarvitse määrittää manuaalisesti, joten koneen käyttöönotto tapahtuu nopeasti.

IO-Link mullistaa kunnossapidon

Koska IO-Link-laitteet luovat jatkuvasti selkeitä tekstimuotoisia prosessitietoja, huoltoteknikot saavat käsityksen sovelluksen prosesseista ja tiloista. Korjaukset voidaan aikatauluttaa ja uusia kunnossapitorutiineja, kuten etäkunnossapito, voidaan ottaa käyttöön ennen kokonaisvaltaista vikaantumista.

IO-Link alentaa kustannuksia

IO-Link-tiedonsiirto ei vaadi suojattuja kaapeleita. Sen sijaan voidaan käyttää tavanomaisia M12- tai M8-liittimiä. Ohjausjärjestelmässä ei enää tarvita kalliita analogisia kortteja, ja määritettävät anturit ja toimilaitteet minimoivat tarvittavien erilaisten versioiden määrän. Tämä yksinkertaistaa hankintaprosesseja ja vähentää tarvittavan varastotilan määrää, joten suorat kustannukset pienentyvät.

IO-Link lisää tuottavuutta

IO-Linkiä käytettäessä laitemääritykset tallentuvat Master-yksikköön. Kun laite on vaihdettava, määritykset voidaan siirtää suoraan uuteen komponenttiin. Se nopeuttaa ja helpottaa vaihtoa ja lyhentää merkittävästi käyttökatkoksia.

Murrelektronikin IO-Link

Murrelektronik on asiantuntija toteutettaessa sovellustasi varten räätälöityjä asennuskonsepteja. Analysoimme kanssasi laitteiston ja koneet. Kiinnitämme erityistä huomiota niiden tulojen ja lähtöjen määrään ja sijaintiin, joihin anturit, toimilaitteet ja älylaitteet on integroitu. Perustuen alasta saamaamme kokemukseen ja ensikäden tietoon tiloistasi voimme valita tarpeitasi parhaiten vastaavan asennuskonseptin. Valitsetpa minkä konseptin tahansa, niille kaikille on yhteistä IO-Link.

Murrelektronikin pienikokoisissa kenttäväylämoduuleissa (MVK Metal, Impact67 ja Solid67) on IO-Link-portit. Niiden avulla asennukseen on nopea ja helppo integroida IO-Link-laitteita. Murrelektronikilla on myös erillinen MVK Fusion -kenttäväylämoduuli, jonka avulla voit liittää tavanomaisia IO-laitteita, turvallisuussovelluksia ja IO-Link-laitteita samaan moduuliin.

Lisäksi saatavilla on Cube67, joka on Murrelektronikin pienikokoinen moduulirakenteinen kenttäväyläjärjestelmä. Integroimalla Cube67-IO-Link-Masterin Cube-asennukseesi voit liittää samaan väyläsolmuun jopa 128 IO-Link-laitetta.

Murrelektronik tarjoaa laajan valikoiman IO-Link-lisävarusteita, kuten IO-Link-hubeja, analogisia muuntimia ja induktiivisia liittimiä IO-Link-asennusten kannattavuuden maksimoimiseksi. Solmujen avulla on helppo moninkertaistaa digitaalisten IO-porttien määrä. Analogisella muuntimella analogiset anturit ja toimilaitteet on helppo liittää IO-Link-Masteriin. Induktiivinen liitin mahdollistaa langattoman IO-Link-tiedonsiirron ilmaraon yli – IO-Link-Mastereita ja -laitteita voidaan yhdistää ja erottaa lähes silmänräpäyksessä (noin 10 ms), jolloin työkalujen vaihto on nopeaa ja helppoa. Murrelektronikilla on myös IP67-luokiteltu virtalähde Emparro67 Hybrid, jossa on integroitu IO-Link-toiminnallisuus vianmääritys- ja toimintatietojen keräämiseen.

IODD (IO Device Description) -tiedosto on IO-Link-laitteiden kuvaustiedosto. Se sisältää tunnistustiedot, laitteen määritys-, prosessi- ja vianmääritystiedot, tiedonsiirto-ominaisuuksia ja paljon muuta. Cube67 Ethernet-/IP -Bus Nodessa käyttäjät voivat luoda oman IODD-tiedostokirjaston. Kaikki Cube67-järjestelmän kautta integroidut IO-Link-laitteet voidaan määrittää Cuben verkkokäyttöliittymässä. Verkkokäyttöliittymä poistaa IO-Link-laitteiden AOI-tiedostojen tarpeen. Siinä on myös integroitu lisätoiminto IO-Link-laitteiden käyttöönottoon ja vianmääritykseen ilman ohjainta. IODD-tiedostot tallennetaan GSDML-tiedostoon Murrelektronikin MVK Metal- ja Impact67-kenttäväylämoduuleilla.

Jos asennuksessa on IO-Link-antureita, venttiililiittimiä tai muita laitteita, tietokantoja voidaan käyttää suoraan verkkokäyttöliittymän tai tavanomaisen suunnittelutyökalun kautta. Lisäohjelmistoja ei tarvita, ja tiedostojen tuonnin kaltaiset aikaa vievät vaiheet kuuluvat menneisyyteen. Integrointi tapahtuu ennätysajassa.

Opi meiltä!

Murrelektronik on vastaus kaikkiin IO-Link-kysymyksiisi. Meillä on tuotteet ja ratkaisut IO-Link-laitteiden integroimiseksi asennuksiisi. Saat lisätietoja tulemalla käymään avoimien ovien päivänä tai osallistumalla lähestyvään IO-Link-työpajaan. Tarvitsetko vastauksia nopeammin? Tapaamme sinut mielellämme kasvokkain tiloissamme.

 

USE CASE: A CUBE67 IO-LINK APPLICATION Whitepaper: IO-Link Whitepaper: IO-Link Solutions Brochure: IO-Link Makes Installations Easy

Hei
Aina saatavilla!
Huolehdimme kysymyksistäsi...