Tietoliikenne | Murrelektronik

Murrelektronikin verkkoteknologia

Ohjaa tietosi oikeaan suuntaan

Lataa white paper

Digitalisaation selkäranka

Verkko on tietovirtojen elinehto. Kestävätkö verkkosi joustavien sovellusten lisääntymisen, pystytkö yhdistelemään klassista ja/tai digitaalista laitteistoa luotettavasti ja ovatko sovelluksesi valmiit tulevaisuuden tietoliikenteen kehyksiin? Onnistuneeseen digitalisaatioon tarvitaan tehokasta ja varmaa verkkoteknologiaa.

Teollisten viestintäverkkojen muotoilu, suunnittelu ja toteutus vaatii syvällistä osaamista automaatioteknologiasta. Murrelektronikilla ymmärrämme, että kyky toimittaa komponentteja - yksinkertaisista kytkimistä uusimpiin POE- teknologioihin ja niitä tukeviin kaapeleihin - on yksi osa-alue, mutta kumppanina myös optimoimme data flown ja minimoimme kaapelointitarpeen.

Jaamme tietoa, vertaamme vaihtoehtoja ja optimoimme komponenttien käyttötarkoitukset kanssasi ja saat varmasti lisäarvoa valitsemallesi ratkaisulle!

Nykyinen järjestelmäverkko vs. Vaadittu tulevaisuuden verkko

Rakennettavien tuotantolaitosten teollisuusverkkojen tulisi ottaa huomioon ratkaisujen joustavuus ja päivitettävyys. Verkkotopologian suunnittelu on tärkein osa-alue, jolla varmistetaan koneiden ja järjestelmien toiminnallinen luotettavuus ja valmius tulevaisuuden tarpeisiin.  Hyvässä konseptissa tarkastetaan redundanssi jatkuvalla segmentoinnilla ja esteettömällä ylemmän tason verkkojen pääsyllä.

Avoimuuden ja joustavuuden lisäksi, teollisuusverkot on suunniteltava sovelluksen mukaisiksi. Loppukäyttäjän vaatimukset, kuten digitaalinen kestävyys ja parannettu diagnostiikka lopulta määrittää oikean verkkotopologian.

Kytkimet ohjaavat verkkoasi

Älykkäät infrastruktuurikomponentit – eli kytkimet – lukevat saapuvan tiedon ja välittävät sen oikealle laitteelle. Verkon suorituskyky on riippuvainen kytkimen suorituskyvystä. Valinta hallittujen ja hallitsemattomien kytkinten välillä perustuu tarpeisiin ja laitteen toimintoihin.

Hallitsemattomat kytkimet tarjoavat laajat mahdollisuudet porttien ja laitteiden konfigurointiin. Ne suorittavat tärkeitä tehtäviä virheanalyysissä, verkon diagnostiikassa ja vikasietoisuusmekanismeissa. Kytkimet optimoivat tiedonsiirron, helpottavat asennusta ja vähentävät kokonaiskustannuksia – niiden käyttö verkkotopologiassa tarjoaa vaihtoehtoja, joita voidaan optimoida käyttötarkoituksen mukaan.

Hallitut kytkimet taas tarjoavat laajan mahdollisuuden porttien ja laitteiden konfigurointiin. Ne myös hoitavat tärkeitä tehtäviä virheanalyysissä, verkon diagnostiikassa ja vikasietoisuusmekanismeissa. Hallitut kytkimet optimoivat tiedonsiirron, mutta edellyttävät konfigurointityötä ja siten kokonaiskustannukset voivat hetkellisesti näyttää kalliimmalta. Niiden käyttö verkossa tarjoaa kuitenkin etuja, jotka antavat enemmän mahdollisuuksia ohjauksiin, erityisesti silloin, kun etäyhteys on tarpeen.

Ohoi - teolliset verkot!

Alla olevat kuusi skenaariota näyttävät, MITKÄ ja MISSÄ oikeat kytkimet voivat parantaa teollista verkkoa. Näytämme, kuinka dataliikenteen hallinta kytkimillä tarjoaa mahdollisuuksia hyödyntää oikeaa teknologiaa ja löytää oikea ratkaisu oikeaan hintaan.

Tarkastelemalla tekijöitä, kuten hajautusta ja kokonaisvaltaista järjestelmälähtestymistapaa, jonka Murrelektronik tarjoaa räätälöityinä vaihtoehtoina, yrityksen osaaminen koneiden liitännöissä voi kasvaa samalla kun verkon tehokkuus paranee. Optimoi teolliset verkostosi – räätälöidyllä asennusteknologialla!

Case 1: Topologian Tarkastus ja Optimoitu Tiedonsyöttö

Ennen

Lähtökohtana ovat kytkimet ohjauskeskuksessa, joiden kaapelit menevät kentälle (useat jopa 50 metrin päähän) jotka päätyvät usein samaan paikkaan. Hajautetuissa ohjauskeskuksissa tämä aiheuttaa valtavia tilanpuutteen ongelmia ja sekavan kaapelien moninaisuuden.

tai

Asettamalla toisen kytkimen toiseen, hajautettuun ohjauskeskukseen, asennuksesta tulee huomattavasti yksinkertaisempi ja selkeämpi.

Jälkeen

Hajautettu kytkin on kentän johtaja, johon vedetään yksi kaapeli ohjauskeskuksesta, ja sen jälkeen kenttä on yhdistetty tähtitopologiaksi.

tai

Toisen kytkimen korvaaminen IP67 kytkimellä.

Hyödyt

Siirtämälle ohjauskeskus kentälle: Kaapeleita tarvitaan vähemmän, asennusajat lyhenevät, tilansäästö, vikadiagnostiikan helpottuminen (kaapelivian sattuessa ohjauskeskuksen ja moduulin välillä) ja järjestelmän painon keveneminen. 

Käyttökohteet

Logistiikkakeskukset, tuotantolinjat (autoteollisuus), eri robottisovellukset, puristimet, maalaamot, nosturijärjestelmät, elintarvike- ja juomateollisuus, automatisoidut ohjatut ajoneuvot.

Lopputulos

Nykyaikaisempi kone-/järjestelmäasennus yksinkertaisemmilla kaapeloinneilla ja pienemmillä kustannuksilla

Palaa

Case 2: Profibus:ista ProfiNET:iin

Ennen

Klassisen Profibus-teknologian käyttäminen tuo mukanaan haittoja, sillä Profibus ei ole enää täysin tuettu ja se toimii vain linjatopologiassa. Pitkien väyläkaapeleiden käyttö voi aiheuttaa lisäksi laajaa vianetsintää Profibus-verkossa. Muita haittoja ovat vaadittavat päätevastukset (jotka voivat olla usein virheiden aiheuttajia), integroitujen IT-palvelujen puute ja tarkka osoiteasetus DIP-kytkimillä.

Jälkeen

ProfiNet on avoin topologia joka tukee erilaisia verkkorakenteita (tähti/ puu/ym.). Se pohjautuu teollisuuden Ethernet- tiedonsiirtostandardiin eikä ainoastaan mahdollista kenttätason väyläkytkentää, vaan takaa myös teollisten IT- toimintojen yhdistelmän. Väylä ei vaadi päätevastuksen käyttöä.

ProfiNet lyhentää asennusaikaa ja seisokkeja automaattisen topologian hallinnan avulla.

Profinet-laitteet toimivat ”Plug and Play”-periaatteella. Ne voidaan asentaa helposti tai vaihtaa topologiassa ja ohjelmoidaan automaattisesti ohjaimen toimesta ilman konfigurointia

Hyödyt

Erittäin joustava ja moderni järjestelmärakenne, ProfiNet-standardin avoimuus, korkea tiedonsiirtonopeus, laajennettu diagnostiikka ja mahdollistaa TSN:ää hyödyntävät toiminnot, kuten kaistanvaraukset, alhaisemmat viiveet ja virhettömän redundanssin. 

Käyttökohteet

Mikä tahansa Profibus:ia käyttävä toimiala: työkalunvaihtajalla varustetut robotit, autoteollisuuden siirtolinjat, koneenrakennus tai työstökoneet.

Lopputulos

Älykkäät tiedonsiirtoverkot käyttävät uusinta tekniikkaa olevaa ProfiNet-protokollaa verkon kokoonpanoon, huoltoon ja vianhakuun. Vanhemmat Profibus-järjestelmät ovat vanhentuneita eikä niitä enää tueta tai päivitetä.

Palaa

Case 3: Siirtyminen hallitsemattomista kytkimistä hallittuihin kytkimiin

Ennen

Hallitsemattomat kytkimet otetaan usein käyttöön nopean ja helpon käyttöönoton vuoksi. Tämä konfiguraatio ei vaadi ohjelmointia, mutta se ei salli räätälöintiä.

Jälkeen

Siirtyminen hallittuihin kytkimiin tarjoaa kytkinkonfiguroinnin, jossa on enemmän toimintoja ja vianmääritysominaisuuksia. Hallitut kytkimet toimivat tiedonsiirron ohjaajina/johtajina ja mahdollistavat konfiguraatiotyökalujen, kuten TIA Portalin, käytön. Hallituilla kytkimillä on etähuolto-ominaisuuksia, ja ne voidaan automaattisesti konfiguroida topologiassa ohjaimen toimesta.

Hyödyt

Järjestelmätiedot mahdollistavat analyysin ja toiminnallisen laajentamisen, kun taas etähuolto avaa uusia palvelumahdollisuuksia. Hallitut kytkimet voivat toimia myös vianmääritysvälineinä. Järjestelmä ei kuormitu liian monilla hallitsemattomilla kytkimillä. Konfiguraatiot voidaan helposti kopioida ja toteuttaa muilla hallituilla kytkimillä. ProfiNet-hallituilla kytkimillä osoitteet ja konfiguraatio siirtyvät automaattisesti ohjaimelta käynnistyksen aikana – ProfiNet-hallitut kytkimet eivät vaadi suoraa/asennuspaikalla tehtävää konfigurointia, joten asennuskustannukset ovat alhaisemmat.

Käyttökohteet

Konekonstruktiot, koneenrakennus, siirtolinjat, mobiilikoneet, robottisovellukset, elintarvike- ja juomateollisuus sekä monta muuta mahdollisuutta, jotka hyötyvät ominaisuuksista  kuten koneiden etähuolto, kuntovalvonta ja ennakoiva huolto.

Lopputulos

Vaikka hallituilla kytkimillä on korkeampi investointikustannus, ne mahdollistavat Teollisen Ethernet-verkoston toimimisen optimaalisesti sujuvalla tiedonsiirrolla. Sovellustiedot mahdollistavat diagnostiikan. Suunniteltu topologian analysointi, aikataulutettu etähuolto ja sisäänrakennetut vikadiagnoositoiminnot säästävät aikaa ja rahaa, erityisesti suunnittelemattomien seisokkien aikana.

Palaa

Case 4: Jälkiasennus/Laajennus

Ennen

Koneen modernisointi tai uudelleenvarustelu tuo mukanaan haasteita, kuten ylimääräisiä komponentteja ja liitäntöjä.

Jälkeen

Asianmukainen järjestelmäanalyysi takaa olemassa olevien koneiden ja uusien komponenttien optimaalisen verkottamisen. Vikasietoisuutta voidaan parantaa ja liitäntäprosessit vakioida, mikä helpottaa koneen rakentamista.

Hyödyt

Koneet päivitetään asianmukaisesti ja datatarpeet vastaavat asiakkaiden odotuksia ja budjetteja. Ratkaisu voi sisältää asennusteknologian uudelleenjärjestelyn sekä kustannus- hyöty- ja järjestelmäanalyysin.

Käyttökohteet

Teknologian uudistaminen ja/tai käytöstä poistaminen jälkiasennuksin

Lopputulos

Asianmukainen verkottaminen nykyaikaistaa koneet ja tiedonkeruun osana olemassa olevaa tuotantoympäristöä.

Palaa

Case 5: Yhteys uusiin koneisiin

Ennen

Olet siirtymässä koneiden liittämisessä perinteisistä, tutuista menetelmistä nykyaikaisiin teknologioihin ja standardeihin, mutta et halua jättää käyttämättä tilaisuutta tarkastella vaihtoehtoisia ratkaisuja ja innovaatioita.

Jälkeen

Aidosti kokonaisvaltainen lähestymistapa verkon laadun arviointiin lisää ymmärrystä eri teknologioiden ja alustojen tarjoamista vaihtoehdoista, mukaan lukien data-analyysin ja vianmäärityksen optimoinnista.

Hyödyt

Oikean teknologian avulla koneista tulee modulaarisia, mikä mahdollistaa niiden helpon monistamisen ja lyhentää käyttöönottoaikoja.

Käyttökohteet

Uusia koneita voidaan rakentaa kaikkiin käyttökohteisiin.

Lopputulos

Kustannussäästöjen löytäminen ja ratkaisujen tehokkuuden kasvu sekä koneiden liitäntöjen asiantuntemuksen kasvaminen.

PALAA 

Case 6: Keskitetty ja hajautettu verkko (IP20 tai IP67)

Ennen

Standardina on integroida IP20-kytkimet ohjauskeskukseen. Jos hajautettu versio on tarpeen, ulkoinen ohjauskeskus varustetaan IP20-kytkimellä.

Jälkeen

Hajautetut kytkimet, joissa on sopiva IP-luokitus, asennetaan prosessiin, tuoden verkon ja I/O-laitteet kentälle. Tämä vähentää merkittävästi tilan, kaapeloinnin ja asennuskustannusten määrää.

Hyödyt

Teollisen Ethernet-infrastruktuurin virtaviivaistaminen ja siihen liittyvä kaapelointityön ja kustannusten väheneminen tuovat kokonaisuudessaan säästöjä asennuksessa. Topologiat yksinkertaistuvat ja selkeytyvät, mikä mahdollistaa nopeammat käyttöönottoajat.

Käyttökohteet

Logistiikka, tuotantolinjat, suuret laitokset (pakkaus, maalaamot, nosturit), automatisoidut ohjatut ajoneuvot, perinteinen koneenrakennus.

Lopputulos

Hajautetut, kustannustehokkaat koneiden liitännät.

Palaa

Lataa White Paper

Täytä tietosi niin pääset lataamaan White Paperin ja keskustellaan lisää TSN:stä ja muista tulevaisuuden verkkoratkaisuista!

Kirjoita yhtälön tulos.
captcha
* Pakollinen kenttä
Ura
Liity joukkoomme!
Uutiskirje
Pysy ajantasaslla!